- 2021.04.02.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés15 perc
- Sütés/főzés30 perc (hűtés)
- Adag12
- Megtekintés4 659
A müzliszelet házilag nagyon egyszerűen elkészíthető, melyhez saját ízlésed szerint válogathatod össze a hozzávalókat.
A bolti termékek cukrot és tartósítószert tartalmazhatnak, viszont a házilag készült változatnál magad döntheted el, hogy mit használsz édesítésre. Ez az egészséges snack nem csak vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, de remek energia és rost forrás a szervezetünk számára.
Ebben a receptben házi mogyoróvajat használunk a müzliszelet összeragasztásához, amelynek recept leírását itt találod: Házi mogyoróvaj
A mogyoróvaj helyettesíthető mézzel is, de így, a mézes változatot leginkább a sütőben sütött müzliváltozathoz szokták használni.
Müzliszelet elkészítése házilag sütés nélkül videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Egy serpenyőben keverd össze a sokmagvas alapot és néhány perc alatt piríts meg.
A házi mogyoróvaj elkészítéséhez csak 2 dologra van szükséged. Mogyoróra és egy kávédarálóra. A mogyorót daráld le ügyelve arra, hogy ne terheld túl a gépet. Időnként tarts szünetet és keverd meg. Végeredményként sűrű mogyoróvajat kapsz. A mogyoróvaj receptet a fent említett linken megtalálod.
Tedd egy keverőtálba a pirított sokmagvas alapot és dúsítsd 6 kanál müzli keverékkel vagy zabpehellyel és aszalt áfonyával.
A magvakat dolgozd el a mogyoróvajjal és a mézzel. A bekevert massza ízesíthető csoki darabokkal is.
Ezt követően szedd tálcára és tedd a hűtőbe min. 30 percre.
Amikor kissé megdermedt vágd szeletekre.
A müzliszeleteket tehetjük szilikonformákba is és/vagy akár olvasztott csokival is bevonhatjuk.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Müzliszelet házilag sütés nélkül
Hozzávalók
Follow The Directions
Egy serpenyőben keverd össze a sokmagvas alapot és néhány perc alatt piríts meg.
A házi mogyoróvaj elkészítéséhez csak 2 dologra van szükséged. Mogyoróra és egy kávédarálóra. A mogyorót daráld le ügyelve arra, hogy ne terheld túl a gépet. Időnként tarts szünetet és keverd meg. Végeredményként sűrű mogyoróvajat kapsz. A mogyoróvaj receptet a fent említett linken megtalálod.
Tedd egy keverőtálba a pirított sokmagvas alapot és dúsítsd 6 kanál müzli keverékkel vagy zabpehellyel és aszalt áfonyával.
A magvakat dolgozd el a mogyoróvajjal és a mézzel. A bekevert massza ízesíthető csoki darabokkal is.
Ezt követően szedd tálcára és tedd a hűtőbe min. 30 percre.
Amikor kissé megdermedt vágd szeletekre.
A müzliszeleteket tehetjük szilikonformákba is és/vagy akár olvasztott csokival is bevonhatjuk.
Szólj hozzá!